sport.se
Sökknapp
Ishockey

Zibanejad: ”Kan inte förklara vad som händer”

New York Rangers Mika Zibanejad kramas om efter sitt tredje mål mot Ottawa. Foto: Justin Tang/AP/TT

Mika Zibanejad. Mika Zibanejad. Och Mika Zibanejad. Den svenske anfallsstjärnan gjorde tre mål när New York Rangers vann med 4–1 borta mot Ottawa.
- Det är en kväll jag inte kommer glömma på länge, säger matchhjälten.

Åtta poäng på säsongens två första matcher – Mika Zibanejad är hetast i NHL.

Jag kan inte riktigt förklara vad det är som händer. Jag har bra medspelare och får många chanser – och de går in. Jag försöker bara utnyttja lägena så bra jag kan, säger matchhjälten själv till pressen.

1–0 kom tidigt i första perioden, i ett numerärt överläge där Zibanejad efter en retur plötsligt var fri halvannan meter framför mål.

Ottawa kvitterade innan det i andra perioden åter var dags för svenskens kedja att ha show. Zibanejad, Artemij Panarin och Pavel Buchnevich passade sig igenom Ottawa-försvaret så att den förstnämnde till slut hade öppet mål och kunde stänka in matchens snyggaste mål.

”Passa på att njuta”

Tre minuter senare kontrade han själv in 3–1 i numerärt underläge. Därmed var karriärens tredje NHL-hattrick fullbordat. Och som om de tre målen inte var nog var det naturligtvis även Zibanejad som passade fram till Artemij Panarins avslutande mål.

Ibland ser det ut som att den där kedjan spelar ett dataspel. De bara trycker på några knappar, sätter passningarna perfekt och det ser så enkelt ut, säger Rangers försvarare Marc Staal till nhl.com.

Det är bara att njuta så länge det varar. Självfallet känns det skönt. Man har alltid lite press på sig att producera när säsongen börjar och för min del har det onekligen släppt direkt, säger han till Aftonbladet.

Tillbaka i Ottawa

Att målen kom just i Ottawa var speciellt för Zibanejad. Det var i Ottawa han inledde sin NHL-karriär, och det blev fyra säsonger och 281 matcher i laget innan flytten 2016 gick till New York.

Det var här jag först fick chansen och jag är väldigt tacksam mot dem för det. Och att få komma tillbaka hit och göra tre mål, det är en kväll jag inte kommer glömma på länge, säger han.