sport.se
Sökknapp
Tennis

Larsson till US Open – Ymer föll i kvalet

Johanna Larsson är klar för grand slam-turneringen US Open. Foto: Jonas Lindstedt/TT

Johanna Larsson är klar för US Open. Den 31-årige svenskan slog ut dubbelpartnern Kirsten Flipkens i den tredje och avgörande kvalmatchen med 2–0 i set. Mikael Ymer föll däremot i sin kvalfinal och missar årets sista grand slam-turnering.

Johanna Larsson och belgiskan Kirsten Flipkens har varit dubbelpartners 23 gånger i år och är redan kvalificerade för US Open-tennisens dubbel. Men i grand slam-turneringens avgörande singelkvalmatch ställdes duon mot varandra.

Och det var en jämn tillställning där de båda länge följdes åt i första set innan 31-årige Larsson till slut tog hem det med 7–5.

I andra set såg Johanna Larsson ut att gå mot en bekväm seger när hon hade 4–1 innan Flipkens med tre vunna bollar var ikapp. Men Johanna Larsson vann därefter två bollar och segrade andra set med 6–4.

Därmed är 172-rankade Larsson turneringens andra svenska tillsammans med Rebecca Peterson, som tack vare sin rankning slapp kvalspela. I den första omgången ställs Peterson mot Monica Puig från Puerto Rico – vem Johanna Larsson möter återstår att se.

Deppigare var det däremot för Mikael Ymer. Svensken var en match från att nå huvudturneringen på Flushing Meadows i New York. Men i den tredje och avgörande kvalmatchen föll Ymer tungt mot 151-rankade sydkoreanen Chung Hyeon.

En chanslös Mikael Ymer förlorade första set med 1–6. Andra set var något jämnare, men även där blev det förlust (3–6) för den 107-rankade 20-åringen.

Tidigare i somras missade Mikael Ymer att kvala in till grand slam-turneringen Wimbledon. Däremot nådde han i maj Franska mästerskapen där han gick vidare till den andra omgången.