sport.se
Sökknapp
Ishockey

Erik Karlsson: ”Ingen anledning till panik”

Erik Karlsson var tillbaka på isen i San Joses förlust mot Las Vegas (1–5). Foto: John Locher/AP/TT

Nyblivne pappan Erik Karlsson var tillbaka på isen när hans San Jose ställdes mot Las Vegas i lagets hemmapremiär. Men det var ingen rolig tillställning som publiken i norra Kalifornien fick bevittna – San Jose föll med 5–1 i NHL:s andra omgång.
- Jag tror ingen är nöjd över sin insats, säger svensken till nhl.com.

Stjärnbacken Erik Karlsson och hans fru Melinda blev i veckan föräldrar för första gången. Därmed missade han NHL-premiären då San Jose förlorade tungt mot Las Vegas (1–4).

Ingen är nöjd över hur vi har spelat eller startat den här säsongen. Men det finns ingen anledning till panik, vi har bara spelat två matcher, säger Erik Karlsson.

800:e NHL-match

San Jose hamnade i ett tidigt underläge i den första perioden när William Carrier gjorde 1–0 till Las Vegas. I samma period utökade Jonathan Marchessault ledningen till 2–0 och därefter rullade det på för gästerna med ytterligare två mål i den andra perioden och ett i den sista.

Hemmalaget matade i sin tur skott mot Vegaskassen – men målvakten Marc-André Fleury stod i vägen för det mesta i sin 800:e NHL-match. Till slut fixade San Joses Barclay Goodrow ett tröstmål i den tredje perioden och fastställde slutresultatet.

Det här förändrar inte vad som hände i våras, men det känns skönt, säger Fleury och syftar på att Las Vegas i fjolårets slutspel åkte ut mot San Jose efter att ha förlorat den sjunde och avgörande matchen på övertid.

Winnipeg vände

På Long Island tog Washington via 2–1 mot New York Islanders sin andra seger i säsongsstarten. Nicklas Bäckström passade till T J Oshie när denne satte avgörande 2–1, svenskens första poäng för säsongen.

Samtidigt stod Winnipeg tveklöst för omgångens vändning när man ställdes mot New Jersey på bortaplan. Laget låg under med 0–4 efter halva perioden – men lyckades vända till seger 5–4 efter straffar.

De första 40 minuterna gick inte som vi ville, men vändpunkten kom med fem kvar, det var bra stämning på bänken och alla peppade varandra. Fokus låg på att göra mål, säger Blake Wheeler , som själv fullbordade vändningen i straffläggningen.