sport.se
Sökknapp
Motorsport

Wernersson mot Dahlgren i Västkustloppet

"Robert Dahlgren har varit tvåa en jäkla massa gånger. Jag önskar att det kunde fortsätta att vara så", säger en kaxig Andreas Wernersson inför Västkustloppet i Falkenberg där de två slåss i toppen. Foto: Jonas Dagson/TT

Robert Dahlgren leder mästerskapet när fjärde deltävlingen ska avgöras på Falkenbergs Motorbana till helgen. Arkivbild´. Foto: Jonas Dagson/TT

2 bilder
Tretton bilar kommer till start när Västkustloppet avgörs i Falkenberg. Bataljen i toppen står mellan Robert Dahlgren och Andreas Wernersson.
- Dahlgren har varit tvåa en jäkla massa gånger. Jag önskar att det kunde fortsätta att vara så, säger en kaxig Andreas Wernersson till TT.

Sex poäng. Det är vad som skiljer ledande Robert Dahlgren från tvåan Andreas Wernersson i TCR Scandinavia. Till helgen är det dags för nästa uppgörelse mellan de två toppåkarna.

Dahlgren är inte lätt att slå men han får köra fort som de ska hålla mig bakom sig, säger Andreas Wernersson.

Wernersson och Dahlgren har två heatsegrar var under säsongen och tog var sin senast i Skellefteå. Dahlgren kallas ibland för den ständiga tvåan. Ett epitet som han själv hatar. Han har slutet tvåa i STCC 2004, 2007, 2010 och 2018. Wernersson har kommit bakifrån och de senaste åren på allvar utmanat i toppen.

Ska jag vinna mästerskapet så måste jag slå ”Robban”. Men han har haft det svårt att knyta ihop säcken när det gäller. Jag hoppas att den trenden håller i sig, säger Wernersson för att retas med sin rival.

Sex poäng. Det är också vad som skiljer ledande Brink Motorsport, Wernersson team, i ledning från de tidigare så dominanta PWR Racing, Dahlgrens team, i teammästerskapet.

Vi har satt ribban högt i år. Vi ska försöka vinna både förar- och teammästerskapet, säger Andreas Wernersson.

Det klassiska Västkustloppet körs på Falkenbergs Motorbana.