sport.se
Sökknapp
Ishockey

Victor Olofssons målsuccé mot New Jersey

Victor Olofsson. Foto: Bryan Bennet/AP/TT

Victor Olofsson dubbades tidigt till "Goalofsson" av Buffalofansen. Mot New Jersey levde han upp till det smeknamnet med två mål i Buffalos 7–2-seger. Samtidigt gjorde Joakim Nygård sitt första NHL-mål i en galen match där hans Edmonton vände och vann mot Los Angeles med 6–5.

Det är fem år sedan Victor Olofsson draftades av Buffalo. Svensken har fått vänta länge på sin chans i den nordamerikanska högstaligan.

Men den här säsongsinledningen har ”Goalofsson”, som han kallas av supportrarna, fått chansen. När Buffalo slog New Jersey med 7–2 tackade han för förtroendet genom att sätta två mål.

”Turligt mål”

24-åringen från Örnsköldsvik tog plats i förstakedjan och inledde med att snärta in 1–0 i powerplay redan efter knappt tre minuters spel. I den andra perioden gjorde Olofsson sedan ytterligare ett mål genom att stöta in sin egen retur – också det i powerplay.

Jag gjorde en dålig passning och jag fick inte till skottet så det var ett turligt mål, säger han till nhl.com.

Det var en otrolig stämning. Fansen är alltid bra, men i kväll var det speciellt. Det hjälper oss verkligen med den där extra energin, säger Olofsson.

Rasmus Dahlin noterades i sin tur för tre assister medan Marcus Johansson stod för en.

Nygårds första mål

Edmonton mot Los Angeles var ett galet möte som innehöll sammanlagt elva mål. Ett av dem gjordes av Edmontons Joakim Nygård. Målet var den före detta Färjestadforwardens första i NHL.

På annat håll gjorde Patric Hörnqvist två mål och Marcus Pettersson ett när deras Pittsburgh körde över Columbus med 7–2.

Samtidigt föll Erik Karlssons San Jose för tredje matchen i rad. Den här gången var det Anaheim som visade sig vara för svåra och som vann med 3–1.

Det är svårt när vi hamnar i underläge direkt. Vi ger för mycket till motståndarna och har bara gjort ett mål per match hittills. Då vinner man inga matcher, säger lagets målvakt Aaron Dell.