sport.se
Sökknapp
Golf

Uppgifter: Olesen stängs av från Europatouren

Thorbjørn Olesen. Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Den danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen stängs tills vidare av från spel på Europatouren, enligt danska TV2 , och missar med största säkerhet Scandinavian Invitation i Göteborg om två veckor.

Olesen åtalades på måndagen misstänkt för sexuella övergrepp och våld på ett flygplan från USA till England i slutet av juli. 29-åringen ska upp i rätten i London den 21 augusti, dagen före första tävlingsdagen i Sveriges Europatourtävling på golfbanan Hills.

”Thorbjørn Olesen har stängts av från Europatouren tills rättssaken fått sitt utfall. Eftersom det är ett pågående fall kan vi för närvarande inte ge några ytterligare kommentarer”, skriver en talesperson för Europatouren i ett mejl till TV2.

Dansken, som är rankad 64 i världen och har spelat två Ryder Cup för Europa, var ett av dragplåstren till Scandinavian Invitation som spelas 22–25 augusti.

Det blir touren själva som får agera, det är inte vår uppgift, sade den svenska tävlingens vd Mats Sterner tidigare i en intervju med Göteborgs-Posten om en eventuell avstängning.