sport.se
Sökknapp
Fotboll

Två sena mål räddade AIK

AIK:s Heradi Rashidi frivoltar efter att ha gjort 3–1 borta mot Östersund. Foto: Per Danielsson/TT

AIK:s Rasmus Lindkvist skjuter in 2–1 när AIK slog Östersund med 3–1 i allsvenskan. Foto: Per Danielsson/TT

2 bilder
Tre sköna poäng efter 3–1 mot Östersund.  Men AIK fick även med en skada på målkungen Tarik Elyounoussi med sig hem från Jämtland. 
- Det var lite stelt och jag ville inte chansa. Men det känns inte så farligt, säger norrmannen till Aftonbladet.

Rasmus Lindkvist blev den stora hjälten när han i 89:e minuten satte 2–1 på ett fint skott. Han letade alternativ att spela men när ingen annan väg fanns sköt han själv. 

 Jag såg att det fanns nån fri så jag försökte passa men fick tillbaka den och gjorde nån skottfint innan jag sköt. Det blev ett fint mål, konstaterade Lindkvist innan han satte sig på bussen för att hinna med flyget hem. 

Målet kan bli guld värt framåt hösten och en välbehövlig boost inför returen mot Celtic på torsdag.

En rapporterad blödning i vaden gjorde nämligen att norrmannen Tarik Elyounoussi fick utgå.

Vi får se hur det är om någon dag. Det är lite stelt i vaden och jag ville inte chansa eftersom vi har så viktiga matcher framöver. Det kändes inte så allvarligt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Målet är att spela på torsdag mot Celtic, men även i derbyt nästa helg (mot Djurgården). Vi får se hur det är med vaden.

Utan lagets stora målgörare fick Rasmus Lindkvist och övriga axla rollen. Med ett mål och en assist visade Lindkvist att han gärna gör det. 

 Det är ett billigt mål vi släpper in, men vi tar med oss målen på slutet. Bättre sent än aldrig. Det visar vår styrka, säger Lindkvist, som nu ser fram emot returen hemma i Europa League. 

 Det ska bli kul att få spela hemma inför så många fans. Jag hoppas att vi kan skaka om Celtic lite.

Bra grundspel

Tränare Rikard Norling var också belåten när han gjorde en snabb presskonferens efter matchen. 

Det är en styrka att vi kan gå in och vinna. Vi lutar oss på vårat grundspel och till slut får vi resultatet. 

 Vi visste att de skulle göra det svårt för oss, men vi är väldigt nöjda med resultatet. Skönt att kunna vända trender direkt efter förlusten mot Kalmar. 

Men första halvlek fick AIK inte ut mycket av sitt spel. Övertaget var stort under långa delar av matchen men den sista passningen blev för sällan så precis att det blev riktigt vassa chanser på konstgräset.