sport.se
Sökknapp
Golf

Tränare skyller stjärnans fiasko på föräldrar

Lydia Ko. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Lydia Ko var som 17-åring världens yngsta världsetta i golf. Att hon fem år senare har rasat på rankningen skyller nyzeeländskans före detta tränare David Leadbetter på hennes föräldrar.
- De har mycket att svara för. Det är ett fall av ofattbar okunnighet, sade han.

I årets sista majortävling British Open, som avgjordes i början av augusti, var Lydia Ko långt från att klara cutten. Det var bara den senaste i raden av tunga resultat för Ko som rasat till 24:e plats på världsrankningen.

Jag är arg och ledsen för jag vet vad hon är kapapel att göra. Att se henne spela så här är bara väldigt ledsamt, sade Kos före detta tränare David Leadbetter när han gästade nyzeeländska radiostationen Radio Sport.

De säger när hon ska sova, vad hon ska äta, vad hon ska ha på sig, när hon ska träna. Och de förväntar sig att hon vinner varje turnering, sade han.

Även om Leadbetters egen golfkarriär var medioker har han gjort sig ett namn som en av världens främsta golftränare. Han och Ko samarbetade i tre år mellan 2013 och 2016.

Vem vet vad som pågår i hennes huvud just nu. Hennes team måste så klart få ihop allt snart för ju längre detta pågår, desto svårare är det för henne att ta sig ur det.

Lydia Ko har genomgått stora förändringar de senaste åren där hon inte bara har bytt tränare, caddie och klubbor – hon har också ställt om sin sving.