sport.se
Sökknapp
Tennis

Townsends skräll – slog ut Halep i US Open

Amerikanska Taylor Townsend slog ut Simona Halep i US Open. Foto: Kevin Hagen/AP/TT

Wimbledonmästaren Simona Halep förlorade mot 116-rankade amerikanskan Taylor Townsend i US Open-tennisens andra runda.
- Jag sade till mig själv att det här var en fantastisk chans. Jag hade ingenting att förlora, sade Townsend efter matchen.

Rumänska Halep, rankad fyra i världen, vann första set. Men Townsend tog hem andra, och tredje slutade i tiebreak som amerikanskan vann med siffrorna 7–4. Slutresultatet skrivs 2–6, 6–3 7–6.

Den här matchen ger mig självförtroendet att veta att jag klarar av det. När jag har mött Halep tidigare har jag försökt att ta bollar och spelat för att inte förlora. I dag spelade jag för att vinna, sade Townsend enligt BBC.

Även hemmastjärnskottet Cori Gauff är vidare till nästa US Open-omgång. Den 15-åriga amerikanskan besegrade ungerskan Timea Babos med 6–2, 4–6, 6–4 på Louis Armstrong Stadium.

Herrarnas världstvåa Rafael Nadal, blev under torsdagen, lokal tid, klar för spel i omgång tre då australiske Thanasi Kokkinakis lämnade walkover på grund av en axelskada.

Jozef Kovalik, Slovakien och Albert Ramos-Vinolas, Spanien, vann över svenske Robert Lindstedt tillsammans med Philipp Oswald, Österrike, i en match som avgjordes i tiebreak, 3–6, 6–4, 7–6.