sport.se
Sökknapp
Basket

Toronto tar ledningen i NBA-finalserien

Stephen Currys 47 poäng räckte inte för Golden State-vinst i finalmöte nummer tre mot Toronto i NBA-basketen. Foto: Ben Margot/AP/TT

Gästande Toronto dominerade när de mötte de flerfaldiga NBA-mästarna Golden State i det tredje finalmötet – trots imponerande 47 poäng av Stephen Curry. Efter matchen som slutade 123–109 till Toronto, leder det kanadensiska laget finalserien med 2–1.

Golden States fixstjärna Stephen Curry briljerade på plan men det räckte inte för det skadedrabbade laget.

Kort inför uppkast kom beskedet att Golden States Klay Thompson, som under förra matchen fick lämna planen på grund av en lårskada, inte skulle spela. Sedan tidigare hade Golden State meddelat att vadskadade Kevin Durant, som inte har spelat en match sedan i början av maj, också skulle stå över. Dessutom blir Devon Looney, som skadades i förra matchen, borta resten av finalserien.

Dåligt försvar

De spelade bra, men vi mötte ett bättre lag i dag. De körde över oss och förtjänar segern, säger Golden State-tränare Steve Kerr under presskonferensen efter matchen.

Jag visste att vi skulle göra 109 poäng i dag, för det är vad vi gör den här serien. Uppgiften är att se till att de inte gör mer än 108 och det misslyckades vi med i dag.

Golden State har hittills under finalserien slutat på just poängsumman 109, medan Toronto vann möte ett med 112 poäng men förlorade möte två då de gjorde 104 poäng.

Golden States svenske spelare Jonas Jerebko fick knappt tio minuter på planen och gjorde sex poäng.