sport.se
Sökknapp
Basket

Toronto en match från historisk NBA-titel

Torontos Kawhi Leonardi närkamp med Golden States Klay Thompson. Foto: Frank Gunn

Favorittippade Golden State förlorade igen på hemmaplan mot Toronto i NBA-basketfinalen. Gästerna vann med 105–92 och uppstickarna från Kanada leder nu finalserien med 3–1.
- Men det är inte över än, säger Golden States Stephen Curry.

Möte fyra i finalserien i amerikanska basketligan NBA var lite av en ödesmatch för mästarlaget Golden State. Toronto ledde inför matchen serien med 2–1 (i bäst av sju) och flera av Golden States spelare är skadade.

Golden State tog direkt grepp om matchen och lyckades hålla det fram till andra halvan av tredje perioden. Då sinade energin och Toronto lyckades både att komma ikapp och dra ifrån. Och inför den avslutande perioden ledde gästerna med 79–67.

Gjort det förut

Vi spelade bra i 26 minuter sedan tog de kontroll över matchen, säger Golden States Stephen Curry vid presskonferensen efter matchen, och tillägger att hemmalaget tappade lite av viljan.

Det suger, men det går inte att göra nåt åt det nu, säger hans lagkamrat Draymond Green.

Vi måste vinna tre matcher i rad, vi har gjort det förut och vi ska göra det igen, säger Green.

Vi har en möjlighet att vända upp och ned på den här finalserien. Vi ska göra allt i 48 minuter i match fem. För oss handlar det om tilltro, och vi tror alla att vi kan göra det, säger Stephen Curry.

Det är NBA-finalerna och vi har arbetat mot det här hela våra liv. Men jag missar hellre en enda match än hela serien. Så det var inte hela världen.

Thompson var hungrig och blev Golden States bäste poänggörare med 18 poäng. Men bäst i matchen blev Torontos Kawhi Leonard med 36 poäng.

Osäkert om Durant

Golden States Kevin Durant är fortsatt inte tillräckligt stark att spela, han har varit borta sedan den 8 maj då han skadade vaden. Han ska eventuellt vara spelklar till nästa match.