sport.se
Sökknapp
Fotboll

Tillbaka i elvan – då utgick Rolfö med skada

Fridolina Rolfö inför bronsmatchen mot England. Foto: Janerik Henriksson/TT

Fridolina Rolfö var avstängd i semifinalen mot Nederländerna. Men i bronsmatchen var hon tillbaka på planen – i drygt 25 minuter. Sedan tvingades hon byta på grund av en vrickad fot.
- De säger att motgångar gör en starkare, och jag hoppas det stämmer för mina motgångar har varit många, säger Rolfö.

Med tårar i ögonen tvingades Fridolina Rolfö av planen i bronsmatchen mellan Sverige och England redan i den 27:e minuten med ett lindat vänsterben.

Dessförinnan hade hon bland annat genomgått en hård duell med engelska mittfältaren Jill Scott och dessutom krokat ihop med motståndarnas målvakt, Carly Telford, tidigare i matchen.

När Sofia (Jakobsson) gör sitt mål ska jag gå på retur när målvakten landar på min fot och jag får en vrickning, säger Rolfö om situationen.

25-åringen försökte spela vidare men foten var i för dåligt skick. Rolfö har länge brottats med en skadeproblematik, även om hon varit frisk det senaste halvåret, och missade bland annat både semifinal och final när Sverige tog OS-silver 2016. I årets mästerskap har hon matchats under noga övervakning av det svenska läkarteamet i turneringen.

Trots skadan är hon lycklig över bronsmedaljen.

Det är en jätteglädje. När man tänker tillbaka på hela resan vi har gått igenom där vi inte alltid varit favorittippade. Men att ta sig så här långt är obeskrivligt, säger hon.

Rolfö var närmast otröstlig även tidigare i veckan efter att hon dragit på sig ett gult kort i kvartsfinalvinsten mot Tyskland (2–1) som innebar att hon blev avstängd i semifinalen mot Nederländerna (0–1).

Sverige vann bronsmatchen mot England med 2–1.