sport.se
Sökknapp
Volleyboll

Sverige utan chans mot Tjeckien

Det blev förlust när Sverige tog emot Tjeckien i första matchen av European Golden League. Foto: Robert Boman

Första matchen i European Golden League – utan superstjärnan Isabelle Haak. Då blev det klar svensk förlust mot Tjeckien.
- Vi måste spela bättre framöver, säger Isabelles storasyster Anna Haak.

Hemma mot Tjeckien, i Idrottshuset i Örebro, blev det förlust i tre raka set för Sverige som fick klara sig utan sin superstjärna Isabelle Haak. 19-åringen, som nyligen blev klar för den turkiska storklubben Vakifbank, tvingades lämna återbud till landslagssamlingen på grund av en överansträngning i axeln.

”Kan spela bättre”

Däremot var hennes 22-åriga storasyster, Anna, med i den svenska uppställningen – något som alltså hjälpte föga.

Det var en tuff förlust. Vi kunde ha spelat bättre. Vi var inte riktigt där defensivt och hade det svårt med blockeringarna, men nu vet vi vad vi måste bli bättre på och hur vi ska gå vidare härifrån, säger Anna Haak i svenska volleybollförbundets tv-sändning.

Nyligen blev det klart att Anna Haak lämnar sitt collegelag i Chicago, Marquette University, för spel i franska klubben Vandoeuvre Nancy. Hon anslöt sent till landslagssamlingen och hann bara träna med laget en gång innan mötet med Tjeckien.

Jag kan absolut spela bättre, men jag har bara tränat med laget en gång. Förhoppningsvis kan jag komma upp i min bästa nivå till nästa match. Jag har mycket jag kan förbättra.

Nu väntar Ukraina

Nästa match spelas i Eriksdalshallen, Stockholm, på onsdag mot Ukraina som i sin första match i European Golden League besegrade Slovakien med 3–0 i set.

Det här är en tuffare tävling för oss. Det var svårare och vi måste verkligen spela bättre framöver, säger Anna Haak och tillägger: