sport.se
Sökknapp
Fotboll

Sverige tappade ledning – föll i U21-kvalet

Det blev irländskt jubel på Guldfågeln arena när Sverige förlorade med 1–3 i kvalet till U21-EM. Foto: Patric Söderström/TT

Mattias Svanberg gav Sverige en drömstart i Kalmar. Men när domaren blåset i pipan var det Irland som fick segerjubla.
- Vi är inte tillräckligt bra i dag, säger förbundskaptenen Roland Nilsson efter 1–3 mot Irland i den första kvalmatchen till U21-EM.

Mattias Svanberg gav visserligen Blågult ledningen i den första halvleken – men spelet lämnade mer i övrigt att önska till den andra halvleken.

Vi har lite flyt att vi leder med 1–0. Vi gör för enkla misstag och vågar inte spela tillräckligt mycket, sade målskytten, tillvardags i Serie A-klubben Bologna, till C More i halvtid.

Watford-målvakten Pontus Dahlberg stod för en magnifik straffräddning med dryga timmen spelad – men kunde inte stå emot de irländska anstormningarna som följde.

Kvitteringen kom i den 68:e minuten efter ett fint avslut av Tottenham-spelaren Troy Parrott – och med bara tre minuter kvar av ordinarie matchtid hade Irland vänt. Detta via en nick i mål på hörna av Conor Masterson.

Vi är inte tillräckligt bra i dag. Vi kommer inte upp i standard i varken passningsspel eller aggressivitet i försvarsspel, sade förbundskaptenen Roland Nilsson till C More efter matchen.