sport.se
Sökknapp
Golf

Svenskorna nobbades av Solheim Cup-kaptenen

Pernilla Lindberg fick inte plats i Solheim cup-laget. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Suzann Pettersen. Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

2 bilder
Solheim Cup-kaptenen Catriona Matthews hade fyra personliga val – ingen av dem föll på en svensk golfare. I stället valde hon bland annat rutinerade norskan Suzann Pettersen som bara spelat två tävlingar senaste åren – och missat cutten i båda.

Matthews val innebär att varken Madelene Sagström eller Pernilla Lindberg kommer att vara med när Europas bästa golfare på damsidan gör upp mot deras amerikanska motsvarigheter i klassiska Solheim cup som spelas på skotska Gleneagles 13–15 september.

Sedan tidigare är svenskorna Anna Nordqvist och Caroline Hedwall med i det europeiska laget. Nordqvist via sin plats på världsrankningen bland europeiska spelare – Hedwall tack vare en tredje plats på Solheim cups poängrankning

I stället för Sagström och Lindberg valde Matthews att komplettera den befintliga truppen med norskan Suzann Pettersen, Céline Boutier, Frankrike, samt Jodi Ewart Shadoff och Bronte Law, båda England.

”Jag valde Jodi och Suzann för deras stora erfarenhet, deras fina form senaste tiden och för att jag vet exakt vad de kommer tillföra laget”, var Matthews motivering enligt tävlingens hemsida.

Norskan har visserligen spelat åtta Solheim Cup tidigare och vunnit två majors. Men 38-åringen har precis kommit tillbaka efter barnafödande och har bara spelat två turneringar sedan november 2017 och missat cutten i båda två, senast i helgen i Scottish Open.

Mitt liv har förändrats mycket, till det bättre. Men jag har saknat golfen och jag är glad över att vara tillbaka och att få tävla, säger Pettersen till AFP.

”Ärligt talat så tror jag att mitt bästa bidrag till Solheim Cup-tävlingen är ute på banan och jag är mycket tacksam att Catriona har förtroendet att nominera mig till årets lag”.