sport.se
Sökknapp
Golf

Ström putt på spelet men ger inte upp Solheim

Puttningen stämde inte för Linnea Ström i den tredje rundan av British Open i Woburn. Foto: Göran Söderqvist

Catriona Matthew har ögonen på henne efter sommarens starka resultat på LPGA-touren. Tittade Solheim Cup-kaptenen på dagens runda blev hon knappast imponerad av Linnea Ström. Svenskans reaktion efter 74 slag:
- Det var faktiskt inte roligt alls.

70–74–74 betyder två över par totalt. Inte alls i nivå vad hon tänkt sig – och heller inte alls i nivå med den kapacitet hon känner att hon har just nu.

Varför? Svaret är som det brukar vara i golf: Hon puttar för dåligt. Ström klär det i betydligt starkare ordalag än så.

”Katastrof”

Det var katastrof. Många treputtar. Jag fick verkligen kämpa. Men så är det… ibland sitter puttarna, ibland inte.

Jag hittade inte den rätta speeden. Jag var för långt från pinnen, slog bollen för hårt. Det var svåra flaggplaceringar. Många uppe på kullar. Slår man lite för hårt då rinner bollen i väg och slår man kort når man inte upp hela vägen. Det var luriga pinnar. Jag treputtade på två hål i rad och det är väldigt frustrerande.

Det är verkligen från dag till dag hur det känns. I går hade jag fartkänslan. Men det kan också ha berott på att i fredags gick jag i sista bollen och greenerna var lite trögare. I dag gick jag tidigt och det var lite snabbare.

Kravs stark avslutning

Den USA-baserade göteborgskan sägs tillhöra den grupp spelare Catriona Matthew har i tankarna, som en av de fyra spelare skotskan får plocka in i det tolv spelare starka Europalaget.

Mötet med USA spelas på Gleneagles i september. Där vill Linnea Ström vara just då. Trots blygsamma plus två hittills i årets sista major ger hon inte upp förhoppningen om debut i Solheim Cup.

Ja, det tror jag. Jag har nästa vecka på mig också (Scottish Open), men jag behöver nog avsluta bra här.

Fem sex slag under. Någonstans där. Jag ska försöka vara avslappnad och göra det så bra jag kan i morgon, säger hon.