sport.se
Sökknapp
Fotboll

Straffdrama när Kalmar och Örebro kryssade

Viktor Elm (tv) kvitterade för Kalmar mot Örebro. Foto: Patric Söderström/TT

Han räddade den första straffen, och var nära på den andra. Lucas Hägg Johanssons insats innebar ändå en poäng till Kalmar mot Örebro.
- Klart man vill vinna, men med tanke på vi hamnade i underläge var det väl okej, säger Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson. 

Kalmar har det kämpigt i allsvenskan. Inte en seger sedan den 11 maj och efter sommaruppehållet har det bara blivit två poäng. De ligger på kvalplats med sina två segrar på 19 matcher. 

Klart att det är kämpigt. Vi vill ju inget annat än att vinna matcher, men vi kan inte bara ge upp – det är inget alternativ. Vi måste fortsätta kämpa och jobba och förhoppningsvis så kommer trepoängarna, säger Lucas Hägg Johansson. 

Straffen var bra. Hård, längs backen och ut mot högra stolpen. Men om straffen var bra stod Hägg Johansson för en världsklassräddning som hann ner och peta undan bollen. 

Jag tvekar lite, men försöker gå efter bollen. När jag märker att jag inte hinner först försöker jag dra undan kroppen. Jag vet inte om jag rör honom, men gör jag det är det han som söker kontakten, säger Hägg Johansson om situationen. 

Jag är nära, men jämfört med första straffen så tvekar jag en hundradel för länge. Det är allt som krävs, annars hade jag tagit den med. 

Mål blev det den här gången och Kalmar hamnade som så många gånger förr i underläge. Men precis som mot Hammarby lyckades de komma tillbaka. Minuter efter straff nummer två fick Kalmar en frispark. Lagkapten Viktor Elm var tillbaka från skada och stegade fram. Tillslaget blev perfekt och Oscar Jansson var chanslös. 

Det känns ju lite surt när vi leder med tio minuter kvar. Men det är bara att lyfta på hatten för Viktor Elm, det är en riktigt bra frispark, berömmer Örebrotränaren Axel Kjäll.