sport.se
Sökknapp
Tennis

Ymer ordnade svensk seger mot Israel

Mikael Ymer blev svensk hjälte i Davis Cup-matchen mot Israel. Foto: Erik Simander/TT

Sverige är ett steg närmare finalspelet i Davis Cup-tennisen. Mikael Ymer blev stor hjälte när Israel besegrades med 3–1 i Kungliga tennishallen i Stockholm.
- Det är stort för oss, säger Ymer i Aftonbladets sändning.

Efter fredagens två svenska singelsegrar genom Mikael Ymer och Markus Eriksson sprattlade Israel till med en övertygande dubbelseger på lördagen. Jonathan Erlich och Daniel Cukierman var överlägsna och slog Sveriges Markus Eriksson och André Göransson med 6–0, 6–2 och reducerade matchen till 1–2 i bäst av fem.

Men Sverige behövde bara en vinst till för att ta hem mötet – i potten låg en plats i kvalet till Davis Cups finalspel 2020 – och när Israels stjärna Dudi Sela tvingades stå över matchen mot Sverigeettan Mikael Ymer talade allt mer för svensk seger.

Daniel Cukierman, rankad 802:a i världen, fick den otacksamma uppgiften att gå direkt från dubbelmatchen till att möta Ymer, 106:a på världsrankningen. Det gick precis som väntat: Ymer vann i två raka set (6–4, 6–3) och skickade Sverige ett steg närmare Davis Cups finalspel.

Just nu har jag inte tänkt så långt, vi har precis vunnit och det är väldigt stort för oss och vi ska fira det, säger Mikael Ymer i Aftonbladets sändning.

Han var dock förberedd på att Dudi Sela eventuellt skulle kasta in handduken.

Ja, lite. Jag hade hört att han hade lite problem efter matchen i går. Men jag visste att det skulle bli tufft vem det än blev. Men all cred till honom (Cukierman), det var inte lätt att komma in så här, säger Mikael Ymer.

För Sverige väntar nu en kvalmatch i mars nästa år, där man slåss om en plats i Davis Cups världsfinal i Madrid i november 2020.