sport.se
Sökknapp
Fotboll

Gerhardsson om skadorna: ”Ointressant”

Förbundskapten Peter Gerhardsson vill helst inte prata om den svenska skadelistan. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Caroline Seger, här under träningen i söndags, missar EM-kvalet mot Slovakien. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

2 bilder
Sverige är ovanligt skadedrabbat och måste klara sig utan Caroline Seger även i EM-kvalet mot Slovakien. Förbundskapten Peter Gerhardsson är dock inte orolig.
- Jag tänker inte ens på spelare som inte är tillgängliga, säger han.

Det är för mig helt ointressant, för hon är inte med och spelar. Om andra funderar på Caroline Seger så får de göra det, säger han.

Jag kan inte göra något åt det. Helt ärligt ägnar jag inte en tanke åt det. Jag får frågor om det och det kan jag förstå, men jag har inte tänkt på den situationen över huvud taget.

I stället har Peter Gerhardsson ägnat tid åt bland annat anfallsspelet, som trots 5–0 mot Ungern i fredags inte riktigt flöt på som han ville. I alla fall inte under den första halvleken, där Ungern efter det svenska ledningsmålet under en period var nära att komma tillbaka in i matchen.

Det som var den stora saken mot Ungern när man tittar efteråt är egentligen att vi har en halvtimme då vi inte kommer till några avslut. Vi avslutar inte anfallen, säger han.

Vi hade bara två avslut på hela halvleken och det är alldeles för dåligt. Sedan kan man säga att vår andra halvlek å andra sidan var åt helt andra hållet.

Målsnålt motstånd

Efter 4–1 mot Lettland och 5–0 mot Ungern räknar förbundskaptenen dock med en mer målsnål match på tisdagskvällen. Slovakien har inlett kvalet med en knapp förlust mot Island (0–1) och slog i fredags Lettland med 2–1.

Det blir inte mycket mål i Slovakiens matcher. De är väldigt välorganiserade och försvarar i regel lägre än vad Ungern gjorde, säger han.

Så det finns ett par saker som vi kanske måste förändra. Om de nu försvarar lågt.

Ilestedt och Rolfö i träning

Utöver Caroline Seger, som hindras från spel på grund av en vadskada, var det sedan tidigare klart att även Nilla Fischer, Elin Rubensson, Anna Anvegård och Zecira Musovic missar Slovakienmatchen.

I gengäld kunde dock både Amanda Ilestedt, som varit förkyld, och Fridolina Rolfö, nyligen tillbaka från en fotskada, träna för fullt på måndagen. Om exempelvis Rolfö, som fick ett inhopp mot Ungern i fredags, är redo för 90 minuters spel vill Peter Gerhardsson dock inte gå in på.

Man kan ha en eller två spelare som inte kan spela 90 minuter också. I alla de här delarna funderar man på en startelva, men lika mycket på hur vi ska slutföra matchen och vilka alternativ som finns, säger han.