sport.se
Sökknapp
Fotboll

Sargat Hammarby blickar fram mot Malmö

Hammarbys Jeppe Andersen blev utvisad mot Djurgården. Foto: Anders Wiklund/TT

Livsviktig – och en dyrköpt – derbyvinst mot Djurgården. Nu måste Hammarby ta en ny skalp mot Malmö FF med ett sargat lag.
- Man kan ha sämre ersättare än Junior, Khalili och Jóhannsson, säger tränaren Stefan Billborn lugnande.

De flesta i laget är överens om att det troligtvis lär krävas maximala nio poäng i de återstående tre matcherna om det ska bli något guld i år – och då krävs en ny skalp redan i nästa möte mot den nya serieledaren: Malmö FF efter landslagsuppehållet.

Vi har ett bra lag så det ska nog gå bra, säger lagets mittfältsmotor Jeppe Andersen.

Andersen självkritisk

Själv får han dock inte vara med på grund av sina två gula kort som gav en utvisning mot Djurgården.

Det var jättedumt av mig. Jag är jävligt besviken på mig själv, säger dansken som nervöst fick följa resten av matchen från sidan.

Avstängd är även Hammarbys landslagsstjärna Muamer Tankovic som även han fick en varning i derbyt.

Och som om inte det vore nog så är även Richard Magyars medverkan mot Malmö högst osäker då han sannolikt ådrog sig en hjärnskakning i den första halvleken mot Djurgården.

”Helt borta”

Det kändes som att jag var en risk för laget. Det var som att jag var någon annanstans. Man var i en bubbla, helt borta, säger Magyar och tillägger:

Mitt mål är att vara tillbaka på mot Malmö. Det är inget snack. Sen kan man ju inte påskynda något. Nu gäller det att inte utsätta huvudet för några intryck eller skärmar utan bara låta hjärnan vila.

Stefan Billborn såg dock inte påtagligt stressad ut när han på presskonferensen efter derbyvinsten fick frågor om manfallet.

Vi har Junior tillbaka och han är ju en väldigt bra spelare. Kanske vår bästa sett till förra året, säger han.

Sen har vi (Imad) Khalili och eventuellt (Aron) Jóhannsson tillbaka. Nu får de möjligheten att visa upp sig. Jag vill se möjligheter i stället för problem. Man kan ha sämre ersättare än Junior, Khalili och Jóhannsson.