sport.se
Sökknapp
Fotboll

Så ser landslagets VM-uppladdning ut

Caroline Seger och Amanda Ilestedt. Foto: Christine Olsson/TT

2–0-vinsten mot Österrike var Sveriges sista landskamp innan VM-truppen ska tas ut. Så här ser damlandslagets uppladdning inför sommarens fotbollsfest i Frankrike ut.

Vi åker på så många matcher vi kan varje helg och ser live. De vi inte kan se live ser vi på tv i efterhand. Vi kommer titta på alla allsvenska matcher, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman och fortsätter:

Sedan måste vi försöka följa de som spelar i utländska klubbar så mycket vi kan, vi kommer säkert åka på någon match. Och så har vi några i Champions League som vi tittar på. Vi kommer att vara på allt vi kan och se på resten i efterhand, fortsätter han.

”Det ger oss en möjlighet att få en bra belastning på spelarna och en möjlighet att se många spelare i matchsituationer inför VM”, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets sajt.

”Vi möttes i Algarve cup förra året och det är bra att åter få möta Sydkorea eftersom det finns lag i VM som påminner i spelet, med snabba och kvicka spelare”, säger Gerhardsson.