sport.se
Sökknapp
Fotboll

Asllani nytt frågetecken för landslaget

Kosovare Asllani gjorde illa vaden under fotbollslandslagets träning i Båstad på måndagen. Foto: Adam Ihse/TT

Fridolina Rolfö och Nilla Fischer är osäkra kort inför Sveriges hemliga landskamp mot Sydkorea. Nu sprids även oro kring stjärnan Kosovare Asllani – och hennes hårt lindade vad.
- Jag hoppas att det är lugnt, säger Asllani.

Delar av spelartruppen gick åt sidan under fotbollslandslagets träningspass i Båstad på måndagen. Fridolina Rolfö och Nilla Fischer genomförde lättare träning på egen hand – samtidigt som resten av laget spelade ihop sig inför tisdagens inofficiella landskamp mot Sydkorea.

Det känns okej. Det är mer en säkerhetsåtgärd att inte vara med hela träningen, säger Rolfö. som berättar att det ännu inte är bestämt om hon ska spela mot Sydkorea.

Mitt sikte är inställt på att vara med när VM börjar. Det är klart att jag hade hoppats att det skulle se annorlunda ut, men just nu är det inget jag kan påverka. Jag är inte direkt orolig. Det är inte nu vi ska vara som bäst utan det är när VM drar i gång.

Asllani hårt lindad

Som om det inte vore nog med oroväckande nyheter för Sverige såg lagets offensiva stjärna Kosovare Asllani ut att inte vara i fullt slag efter träningen. Hon var hårt lindad runt sin högra vad – och hade själv inte särskilt tydliga besked att komma med.

Spelas i Falkenberg

Tisdagens ”hemliga” landskamp mot Sydkorea blev lite mindre hemlig när landslaget avslöjade att den ska spelas i Falkenberg. Den kommer dock att ske bakom stängda dörrar i formatet 3×30 minuter.

Vi stänger ju träningar också ibland. Det finns saker ur ett taktiskt perspektiv, framför allt kanske fasta situationer, som man vill testa och se varianter på, och som vi vill hålla för oss själva, säger Peter Gerhardsson.

Alla målvakter spelar

De tre målvakterna – Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och Jennifer Falk – ska stå var sin period, men i övrigt kan speltiden mellan olika spelare variera, säger Gerhardsson.

Vi kan göra hur många byten som helst, men vi har haft utgångsläget att de ska spela antingen 60 eller 30 minuter. Vi har väldigt många olika saker att ta hänsyn till, belastning är naturligtvis nummer ett och sedan finns det taktiska bitar i vilka konstellationer vi vill se. Men någonstans mellan 60 och 30 minuter är det optimala, och att ingen spelar mer än så.

Det är den första av två landskamper mot Sydkorea. Den andra, det officiella genrepet inför VM-premiären mot Chile den 11 juni, spelas i Göteborg på fredag.