sport.se
Sökknapp
Tennis

Efter segern – Peterson missar turnering

Rebecca Peterson. Foto: Michael Owens/AP/TT

Första WTA-titeln gav Rebecca Peterson ett rejält rankningslyft. Svenskan klättrade 26 placeringar upp till 52:a plats. Men nu står det klart att hon missar veckans turnering i Kanton i Kina.
- Jag hade lite känningar i vänsterfoten i förra veckan och vill inte riskera något, säger hon till Good to Great Journal.

Den nya tennisrankningen tangerar Rebecca Petersons bästa rankningsplacering från förra hösten.

Peterson besegrade kazakiskan Jelena Rybakina i söndagens final i Nanchang, Kina, med klara 6–2, 6–0. Det var 24-åringens första titel i singel, hon har en i dubbel sedan tidigare.

”Det är min största skalp hittills skulle jag säga. Jag ser fram emot att bygga vidare på detta, det här är bara början”, skrev Peterson i ett sms till TT.

Den här veckan skulle svenskan ha spelat en WTA-turnering i kinesiska Kanton. Där väntade ukrainska världstrean Jelina Svitolina i den första omgången.

Men på måndagen kom beskedet att Rebecca Peterson inte finns med i startfältet. Orsaken är känningar i vänsterfoten. Något hon kände av under turneringen i Nanchang.

24-åringen har tidigare haft problem med just vänsterfoten och vilar i stället med siktet inställt på comeback i turneringen i Wuhan, Kina, som börjar den 22 september.

Jag tar hand om det direkt så att jag kan vara okej till Wuhan. Det ska nog gå bra, säger Peterson till Good to Great Journal.

Svenskans plats i Kanton har tagits över av slovenska kvalspelaren Dalila Jakupovic.