sport.se
Sökknapp
Tennis

Peterson efter Williams-skrällen: ”En ära”

Rebecca Peterson. Foto: Michael Owens

Rebecca Peterson har tagit en av karriärens tyngsta segrar. Svenskan vann en rysare över tre set mot tidigare världsettan Venus Williams och är vidare till andra omgången i WTA-turneringen i Tianjin. "Det är en ära att möta henne", säger Peterson.

Peterson, 59:a på världsrankningen, bröt Williams serve hela åtta gånger i matchen – blev själv bruten sex gånger – och kunde till slut serva hem matchen som var över på drygt två timmar.

Venus Williams, en legendar inom tennisvärlden och storasyster till Serena Williams, har 49 titlar. Den 39-åriga amerikanskan har vunnit sju grand slam-turneringar och spelade final i både Wimbledon och Australian Open för två år sedan. 2002 var hon världsetta. Numera är hon rankad 51:a.

Framgångarna har gett henne närmare 42 miljoner dollar, motsvarande runt 414 miljoner kronor, i prispengar, att jämföra med Rebecca Petersons cirka 13 miljoner kronor.

”Hon är en legendar i sporten, det vet alla, så det här är en av mina största segrar skulle jag säga. Jag har haft några bra skalper i år”, fortsätter hon.

”Det är onödigt att åka och tävla ifall man är nöjd med att vinna en match. Jag fokuserar på att alltid ge allt jag har för att själv ge mig de bästa förutsättningarna. Jag går in med inställningen att vinna”, skriver Rebecca Peterson.