sport.se
Sökknapp
Tennis

Peterson: ”Min största skalp hittills”

Rebecca Peterson tog sin första WTA-titel i singel. Foto: Michael Owens/AP/TT

Rebecca Peterson har tagit sin största skalp i tenniskarriären. Svenskan var överlägsen i finalen i Nanchang och tog sin första WTA-titel i singel efter att ha besegrat kazakiskan Jelena Rybakina i två raka set, 6–2, 6–0. "Det här är bara början", säger Peterson till TT.

Precis som i lördagens semifinal kopplade svenskan greppet direkt i matchen. Hon bröt sin motståndares serve två gånger i första set och tappade bara två game efter att ha ryckt ifrån till 2–0 i game mot 69-rankade Rybakina.

I andra set lade Peterson, rankad 78:a, i ännu en växel och vann samtliga game efter att ha brutit Rybakinas serve tre gånger.

”Jag behövde vara aggressiv och själv ta kontroll på matchen för att vinna. Det tycker jag att jag gjorde bra”, skriver Peterson i ett SMS till TT.

”Alltid speciellt”

I det sjätte gamet kunde svenskan sedan serva hem finalen och bärga sin historiska första WTA-titel i singel.

”Det är min största skalp hittills skulle jag säga. Jag ser fram emot att bygga vidare på detta, det här är bara början”, fortsätter hon.

Segern innebär att 24-åringen är den åttonde svenskan att vinna en WTA-titel i singel efter Ingrid Löfdahl Bentzer, Catrin Jexell, Catarina Lindqvist, Cecilia Dahlman, Åsa Svensson, Sofia Arvidsson och Johanna Larsson.

Flyger till ny tävling

Härnäst väntar en ny tävling för Peterson i Kina. I morgon flyger hon söderut till Kanton och kliver in i stadens WTA-tävling natten mot tisdag svensk tid.

”Att vinna en WTA-titel i år var ett av mina mål så jag är glad att jag uppnått det. Det var nog många som inte trodde på att jag skulle uppnå det i år så jag tackar dem för den extra motivationen. Jag tror väldigt hårt på det vi gör och jag vill så mycket mer”, skriver Peterson.