sport.se
Sökknapp
Golf

Pernilla Lindberg: ”Käftsmäll efter käftsmäll”

Pernilla Lindberg hade en mycket jobbig första runda i British Open. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Klädd i svart mötte Pernilla Lindberg ena av karriärens mörkaste stunder. Så här får det inte gå i en major.
- Det är inte så vackra ord jag vill använda, säger 33-åringen efter det hemska mötet med The Marquess' Course i British Open.

I klartext innebär siffrorna att det ska till en fenomenal fredagsrunda – annars kan hon glömma helgens avslutande två rundor. Lindberg måste förmodligen ned på 65, 66 slag på fredagen för att ha en chans att klara kvalgränsen.

Självklart inte, men de närmaste timmarna behöver jag sortera vad som hände och sedan komma igen. Ger upp gör jag aldrig.

Det var en alldeles för vacker morgon i Woburn för den smärtsamma upplevelse som väntade Pernilla Lindberg. Visst, hon har haft ett synnerligen tufft år, men på senare tid har hon känt att spelet tekniskt närmar sig nivåer från förr.

Majorvinnaren i ANA Inspiration 2018 peggade upp med en god känsla – och den höll, trots en inledande bogey, i sig rätt länge.

Klockades av domaren

Någonstans där uppmanades hon att spela snabbare, en stressfaktor som enligt tränaren Patrik Jonsson hade negativa konsekvenser.

Domaren började klocka henne på åttan, men när jag pratade med honom sade han att hon höll tiden. Det visste inte Pernilla. Domaren borde ha berättat det för henne. Nu blev hon stressad av det och fick in det i systemet, säger Jonsson.

Jag slog en dålig drive på tian och kom ur rytmen där… och sedan rann det bara i väg och det är inte speciellt kul, säger Lindberg.

Jag slog drivern till högern, lite bakom träden. Jag hade ett bra avstånd med wedgen, men jag vet inte vad jag gjorde. Jag kände att jag hade ett bra avstånd att bara slå upp bollen på greenen för ett par, men hamnade i ruffen i stället.

Luften gick ur

I stället för att ha lagt grunden till en hygglig finish klev Lindberg upp på nästa sista utslagsplatsen i sällskap med scoren sju slag över par.

Det är inte speciellt kul att vara där ute när det är så här, säger Lindberg som förtvivlat försöker ta med träningsspelet in på tävlingsbanorna. Efter den missade cutten på Evian Championship i förra veckan ser hon ut att missa ännu en kvalgräns i en major.

Det är extra tungt för det har verkligen känts som att jag är på rätt väg ett tag. Och så blir det bara käftsmäll efter käftsmäll efter käftsmäll, säger hon.