sport.se
Sökknapp
Ishockey

Ny derbyförlust för Engsunds Oskarshamn

Oskarshamns Filiph Engsund fick uppelva en derbyförlust mot HV71. Foto: Erland Segerstedt / TT

Två smålandsderbyn, samt match mot tvillingbrorsan Oscar och hans Luleå – Filiph Engsund har haft en minnesvärd vecka. Engsund och hans Oskarshamn var nära att välta ”storebror” HV71, men fick till slut ge sig med 2–3 efter förlängning.
- Frustrerande, vi ville ha med oss mer än vad vi fick, säger Engsund.

På den tiden som Oskarshamn spelade i lägre serier var HV71 det mest närbelägna storlaget som många i trakten höll på. Dessutom har Filiph Engsund, som är en egen produkt i Oskarshamn, ett förflutet som juniorspelare i Jönköpingsklubben.

HV har varit vårt lag. Väldigt kul att möta sådana här lag och få mäta sig med dem, det hade jag inte trott på om någon sagt det för ett år sedan, säger Filiph Engsund till TT.

Tre raka förluster

För bara en liten tid sedan hade Oskarshamn tre raka segrar och första plats i tabellen. Nu har laget förlorat tre raka matcher, varav två smålandsderbyn mot Växjö respektive HV71, och möjligen undrar någon om SHL-verkligheten kommit ikapp den bottentippade nykomlingen.

Det har varit jämna matcher, vi är ett minst lika bra hockeylag som dem vi mött. De är människor, precis som oss, säger Engsund.

Högljutt på de fullsatta läktarna och underhållande spel från båda lagen gjorde festen. Trots att spelet underhöll var matchen mållös en bra stund. När drygt sju minuter återstod av den andra perioden höll arenans tak på att lyfta. Oskarshamn tog ledningen genom Nichlas Hardt som inte gjorde något misstag när Tyler Kellehers magiska pass satt på bladet.

Oskarshamn hade skaffat sig ett gyllene läge att välta väletablerade ”storebror” från nordväst. I början av den tredje perioden brände laget en straff och man skapade ytterligare möjligheter att utöka sin ledning.

Efter 60 minuters spel stod det klart att båda lagen skulle få lämna isen med poäng. Christian Sandberg sköt segern till HV71.

Filiph Engsund avrundade aftonen med att klargöra att den som eventuellt räknar ut Oskarshamn gör bäst i att vänta med det.

Många experter har sagt sitt om oss. De får vänta och se lite till, vi ska fortsätta kämpa, säger han.