sport.se
Sökknapp
Golf

Trots halsfluss – Hedwall storspelar

Caroline Hedwall spelar strålande i Evian Championship. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Caroline Hedwall har tätkänning i Evian Championship. 30-åringen har – trots att hon i veckan insjuknade i halsfluss – radat upp birdies på den andra rundan och blev enda svenska att klara cutten i majortävlingen.
- En kul dag på banan helt enkelt, säger hon till Svensk Golf.

Caroline Hedwall den som håller den svenska fanan högt efter två speldagar i årets fjärde majortävling som avgörs i franska Evian-les-Bains.

Så sent som i onsdags hade 30-åringen drabbats av halsfluss, något som dock inte märktes av när hon kom till spel i Evian Championship. Den första speldagen slutade hon på ett slag över par – men på den andra steppade hon upp desto mer.

Radade upp birdies

Hedwall inledde, precis som på torsdagen, rond två med en bogey på första hålet. Efter det gick det däremot bättre med hela åtta birdies och nio par.

Hennes 64-runda var delat bästa resultat i startfältet för dagen och gör att svenskan är totalt sex under par efter två speldagar. Detta placerar henne på en delad sjätteplats, fyra slag efter ledande sydkoreanskan Lee Mi Hyang.

Det var lite fler puttar som rullade i idag och det flöt bara på. En kul dag på banan helt enkelt, säger ”Carro” till Svensk Golf.

Övriga svenskor långt efter

Övriga blågula representanter har dock haft svårt att matcha Hedwalls nivå. Ingen av dem klarade cutten och därmed är det slutspelat för Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Madelene Sagström och Linnea Ström.

Nordqvist behövde spela upp sig efter sin 72-runda på första dagen men i stället slutade hon på 73 slag. Något som innebär att 32-åringen bara var ett slag ifrån att klara cutten.

Inte heller Pernilla Lindberg får spela vidare i tävlingen efter att för andra dagen i följd ha gått runt på 73 slag och landat på fyra över par.

Madelene Sagströms facit för den andra dagen blev två under par, vilket gav henne en totalscore på +6. Samma slutresultat blev det för Linnea Ström som även hon har gjort sitt i Evian Championship.