sport.se
Sökknapp
Fotboll

Gerhardsson vill bjuda Neville på flera öl

Phil Neville har en god relation till Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Phil Neville säger att Peter Gerhardsson är skyldig honom en öl – svensken säger att det är två. Englands förbundskapten hyllar Gerhardsson inför VM-bronsmatchen mellan nationerna.
- Jag gillar hans sätt: Han är ödmjuk, ler och är glad, säger Neville.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson har hyllats av sina egna spelare under fotbolls-VM i Frankrike. Inför lördagens bronsmatch mot England i Nice kommer lovord även från motståndarlägret.

Förbundskaptenen Phil Neville träffade Gerhardsson första gången i samband med landskampen lagen emellan i november. De två herrarna klickade och har ett pubbesök inplanerat.

Blev inte av

Jag träffade honom när vi möttes senast, en halvtimme före matchen. Vi sade då att vi skulle ses för en öl. Vid VM-lottningen (i december) lyckades vi inte få till den där ölen. Vi pratar när vi ses. Jag har träffat honom på ett par WSL-matcher (engelska Super League), säger Phil Neville.

Under fredagens presskonferensdag på den Franska rivieran utvecklade Gerhardsson ölsnacket. Blågult vann mötet för knappt åtta månader sedan klart med 2–0, efter mål från Sofia Jakobsson och Anna Anvegård.

Han föreslog att de som vann skulle bjuda på en öl. Eftersom vi vann med 2–0 är jag faktiskt skyldig honom två öl. Vi träffades i Paris, men då hade Fifa (Internationella fotbollsförbundet) gratisbjudning så det kändes onödigt att bjuda honom på öl då. Jag har det kvar och hoppas att någon gång kunna bjuda. Till morgondagens match tre, fyra öl kanske, säger Peter Gerhardsson.

Phil Neville, som lett England i 25 landskamper, tycker insatsen som Sverige gjorde i november är den bästa något motståndarlag gjort mot England sedan han tillträdde i januari 2018.

Kan rotera

Sverige är ett väldigt bra lag, taktiskt och fysiskt. Under mina 18 månader som förbundskapten är mötet med Sverige den match där vi slagits av det bästa laget, om en ser till kvaliteten på motståndet. De var det klart bättre laget, säger Neville.

Englands mittback Millie Bright fick rött kort i 1–2-förlusten mot USA i semifinalen och är avstängd mot Sverige, som förlorade sin semifinal med 0–1 efter förlängning mot Nederländerna. Övriga 22 spelare ska alla vara tillgängliga för spel, inklusive målvakten Karen Bardsley som missade semin.

42-åringen poängterar vikten av att ta VM-brons igen – precis som England gjorde i Kanada för fyra år sedan. Han öppnar även upp för förändringar i startelvan.

Vi har vissa positioner vi behöver fräscha upp. Mina spelare vet att det inte råder några tveksamheter kring att den här matchen har högsta prioritet att vinna. Vi vill lämna VM med någonting att visa upp, som symboliserar vårt hårda arbete. Sex segrar och en förlust låter bättre än fem segrar och två förluster. Jag vill lägga mig på en solstol i nästa vecka, glad över att vi avslutade turneringen bra.