sport.se
Sökknapp
Tennis

Nadal till US Open-semi – trots skadekänning

Rafael Nadal är vidare till semifinal i US Open. Foto: Seth Wenig/AP/TT

I fjol tvingades han bryta US Open-semifinalen med en knäskada. I år fick Rafael Nadal behandling av vänsterarmen i kvartsfinalen.
- Jag mår bra, kroppen är i bra form, säger tennisens världstvåa efter 3–0-segern.

Diego Schwartzman från Argentina besegrades med setsiffrorna 6–4, 7–5, 6–2. Och efteråt sade spanjoren att det inte var något allvarligt som tvingade honom att få läkarbehandlingen i början av tredje set.

Jag mår bra. Det var väldigt hög luftfuktighet i dag, det var tungt. Jag fick lite kramp i slutet av andra set och i de fem-sex första gamen i det tredje. Då tog jag salttabletter och det hjälpte, säger Nadal.

Kroppen är i bra form, tror jag. Inga stora problem. Det är klart att jag är trött, det har varit en lång dag och jag behöver sova. Men jag tror verkligen att jag är i bra form.

Nadal möter i sin åttonde US Open-semifinal italienaren Matteo Berrettini. Spanjoren vann hela turneringen 2010, 2013 och 2017. Han är också den ende av de tidigare mästarna som fortfarande är kvar, då både Roger Federer och Novak Djokovic har slagits ut.

Just nu tänker jag bara njuta av den här viktiga segern. När jag vaknar är det dags att börja tänka på en plan inför semifinalen, säger Nadal.

Jag har nått semifinal i alla fyra grand slam i år, och jag är väldigt, väldigt glad för det.

I den andra semifinalen möts ryssen Daniil Medvedev och Grigor Dimitrov, Bulgarien. Dimitrov som skrällde när han slog ut världstrean Roger Federer i sin kvartsfinal.