sport.se
Sökknapp
Tennis

Murrays vändning – nära comeback i singel

Andy Murray under dubbelturneringen i Wimbledon. Foto: Ben Curtis/AP/TT

Den trefaldige grand slam-vinnaren Andy Murray säger att han är nära en comeback i singel på tennisbanan. I bästa fall kan det ske redan om två veckor i Cincinnati, USA.

Efter Australian Open i januari genomgick Andy Murray en höftoperation. Den 32-årige britten fruktade det värsta – att karriären kunde vara över. Men Murray kom tillbaka till tennisbanan i juni, dock har han endast spelat dubbel för att känna om höften håller.

Jag kommer att spela singel så fort jag är redo. Jag kommer att träna singel och spela dubbelmatcher för att tävla och efter varje vecka får vi se. Jag följer den planen tills jag är redo, säger han.

Cincinnati vore i bästa fall. Om det inte blir i Cincinnati, så väntar jag nog till efter US Open, säger han.

Årets sista grand slam-turnering, som Murray har vunnit två gånger i karriären, inleds den 26 augusti. Han vill inte att matcherna i singelcomebacken ska avgöras i bäst av fem set, som de gör i US Open.

Oavsett om comebacken sker i Cincinnati eller efter US Open tror Murray att han kan hitta tillbaka till gammal god form. Det krävs bara lite tålamod.

Frågan jag ställer mig är varför inte? Varför kan jag inte komma tillbaka till där jag var förut? Det tar bara tid, säger han.