sport.se
Sökknapp
Tennis

Murray/Williams – drömduo i Wimbledon?

Andy Murray är tillbaka i Wimbledon efter skador. 32-åringen vann grand slam-turneringen både 2013 och 2016. Murray kan bilda duo med Serena Williams i den mixade turneringen. Foto: Ben Curtis/AP/TT

Andy Murray är tillbaka i Wimbledon efter ett par skadefyllda år. Förutom herrdubbel vill den förre världsettan även spela mixed – med Serena Williams.
- Jag är tillgänglig, sade Williams i helgen.

Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, sade Murray med tårar i ögonen i samband med Australian Open i januari.

Men rehabiliteringen efter den höftoperation 32-åringen genomgick i januari har varit framgångsrik – så sent som i slutet av juni vann Murray dubbelturneringen i Wimbledongenrepet i Queens tillsammans med spanjoren Feliciano Lopez.

Drömduo med Williams

Det blir dock ingen återkomst i singelturneringen. I stället är det dubbel som gäller, där höftbelastningen är mindre enligt Murray.

I mixedturneringen kan Murray bilda drömduo med en annan världsstjärna, Serena Williams, som har öppnat för att spela med skotten.

Samtidigt lade den 23-faldiga grand slam-vinnaren till att det beror på hennes fysiska status efter singelmatcherna. Williams har, precis som Murray, kämpat sig tillbaka från skador.

Andy Murray har redan fått ett nej av världsettan Ash Barty, som vill fokusera på singelturneringen. Men Murray är positiv till att spela med Williams.

”Glad att se honom”

I herrdubbeln spelar Murray tillsammans med Pierre Hugues-Herbert, Frankrike. De båda ställs på onsdag mot fransmannen Ugo Humbert och rumänen Marius Copil i Wimbledons första omgång.

Jag är glad att se honom tillbaka på planen. Det borde alla vara. Han är en av de viktigaste spelarna i sporten de senaste tio åren, säger spanjoren.

Förhoppningsvis kan han fortsätta spela singel också. Men oavsett hoppas jag att han kan njuta av tennisen utan smärta. Det är huvudsaken.