sport.se
Sökknapp
Golf

Molinari hoppas försvara British Open-titeln

Francesco Molinari siktar på att försvara sin British Open-seger från i fjol. Foto: Peter Morrison/AP/TT

Francesco Molinari inledde British Open-veckan med att lämna tillbaka pokalen. Italienaren hoppas dock på att få tillbaka den på söndag.
- Det vore så klart helt otroligt om det blir så, säger han inför majortävlingen på Royal Portrush.

Den 36-årige italienaren levererade en prickfri runda i de tuffa förhållandena på Carnoustie i fjol. Han gjorde inte en enda bogey på hela dagen och när han på 18:e hålet satte sin andra birdie slutade han dagen på 69 slag, totalt –8 och fick sedan pokalen Claret Jug i sina händer.

I samma veva förändrades hans liv. Han som helst av allt inte ville synas på radarn, som inte behöver någon uppmärksamhet hamnade helt plötsligt i rampljuset.

Segern förändrade mycket i min vardag; jag har blivit igenkänd oftare och fått andra åtaganden. Nu finns det flera saker att göra under varje tävling som jag spelar, det har blivit mer med medier, sponsorer och annat. Det här är något som jag har tvingats att bli van med, säger han.

Någon avsmak är det dock inte tal om.

Francesco Molinari är inställd på att vinna British Open igen.

Ett slag i taget, ett hål i taget. Det är hans enkla upplägg inför pokalförsvaret på Royal Portrush.

Det vore så klart helt otroligt om det blir så, men jag vet vilka utmaningar som väntar. Det är många andra som har möjlighet att vinna pokalen, och allt jag kan göra är att göra mitt bästa, se till att ha ett bra försvar och att jag är med i leken på söndag, säger han.

Det är lång vecka som väntar och det gäller bara att ta allt steg för steg.