sport.se
Sökknapp
Fotboll

MFF-stjärnan: ”Förstår att folk är besvikna”

MFF:s Felix Beijmo ställs mot sin gamla klubb Djurgården i en ren seriefinal på söndag. Foto: Andreas Hillergren/TT

Utlåningen till Malmö FF väckte ont blod bland Djurgårdssupportrarna. Nu ställs Felix Beijmo mot sin gamla klubb i en ren seriefinal på Stadion i Malmö.
- Jag vet att det kommer att vara mycket snack inför och under matchen, säger 21-åringen inför söndagens stormatch.

Samma dag som allsvenskans transferfönster skulle slås igen kom beskedet att Malmö FF lånar in Werder Bremer-proffset Felix Beijmo fram till årsskiftet. En känslig övergång för framför allt supportrar till Djurgården – klubben som Beijmo lämnade sommaren 2018.

Jag förstår att folk är besvikna ur Djurgårdens perspektiv. Att man kanske förväntade sig något annat. Men som jag har sagt – jag måste tänka på mig själv och min egen karriär. Och jag tror att de som tänker logiskt i slutändan och ser det ur mitt perspektiv förstår varför det har blivit som det har blivit, säger 21-åringen.

”Extremt laddad”

Inte ens två veckor efter flytten till Skåne ställs Beijmo mot sin gamla klubb. På söndagen tar tabelltvåan MFF (41 poäng) emot serieledande Djurgården (44) hemma på Stadion i Malmö.

Det kommer att bli hur kul som helst. Jag är extremt laddad inför matchen och det kommer att vara speciellt för egen del så klart. Jag vet att det kommer att vara mycket snack inför och under matchen, men för mig handlar det om att spela en fotbollsmatch.

Jag snackar med de flesta. Det kommer att bli väldigt kul att se dem också. Det blir nog ganska mycket surr – speciellt innan och efter matchen.

Högerbacken, som är fostrad i Brommapojkarna, har fått en flygande start i Malmö FF. Han kom till klubben utan att ha spelat några tävlingsmatcher på ett helt år, men har nu startat i två raka matcher i allsvenskan och kvalet till Europa League.

Det var hektiska dagar, en hektisk vecka. Men det har verkligen varit all fokus på fotbollen. Jag har bott själv här på hotell och bara käkat, återhämtat mig, sovit och spelat fotboll. Inget fokus på något annat och då tycker jag ändå att det funkar ganska bra.

”Måste vinna”

När MFF i torsdags tog ett stort kliv mot Europa League-gruppspel via 3–0 hemma i det första playoff-mötet mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv svarade 21-åringen för en framspelning och han var även inblandad i ytterligare ett mål.

Fortfarande tycker jag inte att jag är uppe i någon hundraprocentig nivå, men självklart blir det ett positivt steg framåt när man är inblandad i målen. Både för egen del och för laget.

Förutom seriefinalen mot Djurgården har MFF Kalmar på bortaplan (1 september) kvar att möta i allsvenskan innan landslagsuppehållet tar vid. Vikten av tre poäng redan på söndagen går inte att underskatta, menar Beijmo.

Om vi vill ta kommandot i den här serien så måste vi vinna matchen. Gör vi inte det kommer vi att behöva jaga under hösten, säger Felix Beijmo.