sport.se
Sökknapp
Handboll

Målvakten klar för danska klubben

Johan Sjöstrand i den svenska landslagsdressen. Sjöstrand är klar för Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Handbollsmålvakten Johan Sjöstrand är klar för Bjerringbro-Silkeborg i den danska högstaligan. Svensken har skrivit på ett treårskontrakt med klubben, men kommer att spela kvar i tyska Melsungen fram till nästa sommar innan klubbytet.

”Jag har fått ett väldigt bra intryck av både klubben, tränare och Silkeborg som stad. Jag är ingen storstadsmänniska så jag tror att Silkeborg kommer att passa mig och min sambo väldigt bra”, säger Sjöstrand i ett uttalande på klubbens webbplats.

Johan Sjöstrand slog igenom i IFK Skövde, där han spelade 2005–2009, och har sedan dess tillhört utländska klubbar som Barcelona, Aalborg, Kiel och nuvarande Melsungen. Han var även med och vann silver i OS 2012 med det svenska landslaget. 2015 tackade han nej till ytterligare spel med landslaget.