sport.se
Sökknapp
Ishockey

Malmö starkast i tät match mot Linköping

Malmös Marcus Björk gjorde mål mot Linköping. Foto: Andreas Hillergren/TT

Tätt och målsnålt under ordinarie tid och förlängning. Men i straffarna var det inget snack. Där var Malmö hundraprocentiga på de två som slogs och snodde åt sig bonuspoängen efter 2–1 borta mot Linköping.

På bortaplan har Linköping fem raka förluster med totalt 4–20 i målskillnad. Men hemma hade östgötarna åtminstone plockat fem av nio möjliga poäng inför lördagen.

Gästerna inledde klart bäst – men efter baklängesmålet vaknade LHC till ordentligt och fick betydligt bättre fart och längre anfall. Till slut kom utdelningen efter trycket då Max Lindroth kvitterade genom ett snabbt handledsskott i spel fem mot tre.

Malmö är bra i numerärt överläge, så vi måste se till att inte ta några onödiga utvisningar, menade Sebastian Karlsson i en pausintervju i arenan.

Ja, när skåningarna förvaltade sitt första powerplay under lördagen var man uppe i åtta mål på 18 försök. Även mittakten var tät och jämn – men Linköping skapade farligast chanser.

Filip Karlsson var exempelvis helt fri, då svarade Lars Volden för en vass räddning med benskydden. Även Olle Lycksell åkte sig fri men där behövde inte burväktaren parera eftersom Linköpingsforwardens klubba gick av vid skottet.

Säkrare Malmöstraffar

Äntligen har vi börjat hitta rätt i försvarsspelet så som vi vill agera, där vi hjälper varandra på ett bättre sätt. Vi skjuter också mycket, men måste få in lite mer trafik framför deras bur för att trycka in ett par mål, analyserade LHC:s lagkapten Eddie Larsson i en pausintervju.

Däremot satte Malmö båda sina straffar – först Konstantin Komarek och sedan Johan Olofsson. Samtidigt missade Linköping bägge sina, då varken Jaakko Rissanen eller Mikael Frycklund var nära.