sport.se
Sökknapp
Fotboll

Enkel lottning för svenskorna i CL

Hedvig Lindahl, här i landslagströjan, och hennes Wolfsburg ställs mot nederländska Twente i CL-åttondelsfinalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

En resa till Nederländerna. Det väntar Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahls Wolfsburg i Champions Leagues åttondelsfinal, där den tyska mästaren ställs mot Twente. Även Hanna Glas och Amanda Ilestedt fick en överkomlig lottning.

Hanna Glas Paris Saint-Germain möter isländska Breidablik, medan Amanda Ilestedts Bayern München, som slog ut damallsvenska Göteborg i 16-delsfinalen, ställs mot kazakiska Kazygurt.

I övrigt kan noteras att regerande mästaren Lyon får åka till Danmark för möte med Hjørring, medan fjolårstvåan Barcelona ställs mot vitryska Minsk.

Ja, det blev en enkel lottning för de seedade storlagen som förstås är favoriter att gå vidare till kvartsfinalerna som spelas i slutet av mars och början av april. Wolfsburg, som spelade CL-final 2018 och som har två titlar sedan tidigare, har stormat fram i tyska bundesliga under inledningen av säsongen och har fem segrar av fem möjliga i jakten på sin fjärde raka ligatitel.

Twente, nederländsk mästare, har som längst nått en åttondelsfinal i CL.

Åttondelsfinalerna spelas den 16–17 oktober med returmöte den 30–31 oktober.

Inga svenska lag är kvar i turneringen. Både Göteborg och Piteå åkte ut i förra omgången, där Göteborg lyckades slå Bayern München med 1–0 på bortaplan men där 1–2-förlusten i första mötet blev förödande. Piteå föll med totalt 1–2 mot danska Brøndby.