sport.se
Sökknapp
Fotboll

Så startar Sverige

Sverige förbundskapten Peter Gerhardsson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att starta med både Mimmi Larsson och Fridolina Rolfö i anfallet mot Tyskland.

Peter Gerhardsson väljer att ställa upp med en trebackslinje med Nilla Fischer, Linda Sembrant och Magdalena Eriksson. I anfallet får Mimmi Larsson, som visade fin målform i Algarve cup nyligen, chansen från start tillsammans med Fridolina Rolfö som är tillbaka i landslaget efter skada och också visat bra form i Bayern München.

Nej, jag har nog aldrig varit i bättre målform, det känns väldigt bra, sade Rolfö tidigare i veckan.

”Vimlar av bra spelare”

Mot Tyskland vill Gerhardsson framför allt se ett lyft i det svenska passningsspelet – sett till hur laget spelar sig ur situationer och i omställningar. Försvaret tycker han har fungerat bra de senaste matcherna, men Tyskland är ett tufft test.

Ser man på samtliga landskamper är det en match, Portugal (i Algarve), som vi släppt in två mål, så vi har försvarat bra och jag tror att vi går ut med ett bra självförtroende att vi kan rubba dem. Men de har många skickliga spelare, det är därför de är i världstoppen. Det går inte bara att plocka bort en spelare som man kanske kan göra mot Kroatien, utan här vimlar det av bra spelare. Men vi ska visa att vi också är bra.

Sveriges startelva (3–4–3): Hedvig Lindahl – Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Hanna Glas, Elin Rubensson, Caroline Seger, Jonna Andersson– Kosovare Asllani, Mimmi Larsson, Fridolina Rolfö.