sport.se
Sökknapp
Tennis

Kyrgios efter titeln: ”Hade tappat tron”

Nick Kyrgios besegerade Daniil Medvedev och tog årets andra ATP-titel för i år. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Nick Kyrgios målas inte sällan upp som en skandalspelare. Men i natt lät han tennisracket tala när han vann ATP-turneringen i Washington – australierns andra ATP-titel i år.
- Jag hade tappat tron på att jag fortfarande kunde ha veckor som den här, säger Kyrgios.

Nick Kyrgios förlorade bara ett enda set under hela veckan i Washington – mot greken Stefanos Tsitsipas i semifinalen. I finalen ställdes australiern mot 9-rankade Daniil Medvedev, Ryssland. Även där blev det vinst med två raka set, även om båda avgjordes i tiebreak.

Det här är troligtvis mitt bästa minne av en final någonsin. Jag gav allt på planen, säger 24-åringen.

I övrigt stod Nick Kyrgios för lovande tennis och visade att han blir att räkna med i grand slam-turneringen US Open, som drar i gång senare i augusti.

”Visa vad jag kan”

Kyrgios slog igenom stort 2014 när han som 19-åring sensationellt besegrade Rafael Nadal i Wimbledon. Sedan dess har han gjort sig känd som en skicklig spelare – men också som en bråkstake som varit inblandad i flera kontroversiella incidenter både på och utanför banan.

Så sent som i maj blev Kyrgios diskvalificerad i ATP turneringen i Rom sedan han fått ett utbrott under en match och kastat en stol.

”Fantastisk”

Samtidigt har Nick Kyrgios även den här turneringen bjudit på ett antal sedvanliga rubriker. Bland annat när han massakrerade sitt tennisracket och vägrade tacka domaren efter en match i början av turneringen. Därefter när han i en annan match kastade en vattenflaska mot domarstolen – något han själv hävdade var på grund av att flaskan gled ur hans hand.

Det har varit en av de bästa veckorna i mitt liv. Jag har gjort stora framsteg. Den här veckan har varit fantastisk, jag kommer aldrig glömma det, säger Nick Kyrgios.