sport.se
Sökknapp
Fotboll

Kalmar FF behöver pengar: ”Är allvarligt”

Kalmar FF har fyra raka matcher utan seger i herrarnas allsvenska. Geir Andre Herrem, i rött, deppade under söndagens 0–0-match hemma mot AFC Eskilstuna. Foto: Patric Söderström/TT

Kalmar FF befinner sig i en tuff ekonomisk situation. Det fotbollsallsvenska bottenlaget har talat med flera av sina sponsorer om att få tidigare betalt inför nästa år, enligt Barometern.

Det är ekonomiskt kämpigt. Allt påverkas när det inte går sportsligt bra, säger Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund till tidningen.

I samband med söndagens 0–0-match hemma mot jumbon AFC Eskilstuna bidrog 49 av KFF:s sponsorer med två kronor per åskådare som såg matchen på plats. Publiksiffran 3 669 gav ett tillskott på runt 360 000 kronor.

Den ekonomiska situationen i Kalmar är inte krisartad. Men ändå svår eftersom de sportsliga resultaten i år uteblivit för tabelltolvan.

Klart att det är allvarligt. Från november till mars har vi inga intäkter när vi inte har den här verksamheten (den allsvenska utomhussäsongen) i gång. Det är alltid en kritisk punkt för alla lag inom elitfotbollen, säger Mattias Rosenlund.