sport.se
Sökknapp
Fotboll

Göteborg föll tungt i slutsekunderna

Göteborg föll tungt mot Bayern München, trots Elin Rubenssons sena kvittering. Foto: Adam Ihse/TT

Bayern Münchens Mandy Islacker kramas om av lagkamraten Lina Magull efter segermålet på tilläggstid. Foto: Adam Ihse/TT

2 bilder
Göteborg reste sig från den första kallduschen. Men det kom en till – i slutsekunderna. Det slutade med en tung 1–2-förlust mot Bayern München i den första 16-delsfinalen i Champions League-fotbollen.
- Det känns extra tungt att tappa i sista minuten, säger Elin Rubensson.

Då rann Mandy Islacker igenom till 2–1 och såg till att det är fördel Bayern München i Champions League-duellen. Men det är långt ifrån avgjort, poängterar Elin Rubensson trots besvikelsen.

Det är som det är. Vi får ta med oss karaktären, inställningen, som vi visar i dag. Vi har allt att vinna där nere, säger landslagsmittfältaren.

Bayern München, stora förhandsfavoriter inför matchen, fick slita för att få med sig två mål från bortamatchen. Dessutom var Göteborg nära att ta ledningen när Beata Kollmats nickade i ribban i slutet av den första halvleken.

Det hade gått 75 minuter när mittbacken Taylor Leach råkade fälla Linda Dallmann i straffområdet i samband med ett friläge. Mandy Islacker var sedan iskall från straffpunkten och placerade bollen otagbart för Göteborgsmålvakten Loes Geurts.

Målet kom som en kalldusch för Göteborg. Men med bara några minuter kvar pekade domaren mot straffpunkten igen – den här gången på den andra planhalvan – sedan Bayern München-svenskan Amanda Ilestedt gått för hårt åt Beata Kollmats i samband med en hörna.

Det kändes tungt. Men förutom det är jag djupt imponerad av laget, säger Göteborgstränaren Marcus Lantz.

Nu blir det ju jobbigt, det fattar vi själva, att åka ner till München. Men kan vi ha den inställningen och disciplinen som vi hade i dag, då finns alla möjligheter.

Fortsatt guldjakt

Närmast väntar dock toppmötet mot Rosengård i allsvenskan på söndag, en match som Göteborg är pressat att vinna för att inte halka ännu längre efter i guldstriden.

Förhoppningsvis kan vi ta med oss karaktären vi visar i dag. Vi har haft en liten dipp nu så det var skönt att alla klev fram i dag, säger Elin Rubensson.

Vi står ändå upp mot ett topplag i Europa och visar att vi är med där, så jag är stolt över tjejerna i dag.

Trots hällregnet hade Champions League-matchen lockat storpublik – 4 958 personer – vilket så när räckte för att slå Göteborgs publikrekord på 5 037 från en match mot Umeå 2004.