sport.se
Sökknapp
Fotboll

Gerhardsson: ”Vi hade kunnat matcha USA”

Förbundskapten Peter Gerhardsson på en pressträff i veckan. Foto: Janerik Henriksson/TT

"Tjejerna är bra på att fira" säger förbundskapten Peter Gerhardsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges målvakt Hedvik Lindahl, Nilla Fischer och Linda Sembrant jublar efter segern i lördagens VM-bronsmatch. Foto: Janerik Henriksson/TT

3 bilder
Förbundskapten Peter Gerhardsson har firat bronsmedaljen i fotbolls-VM i natt.
- Tjejerna är bra på att fira, det är bara att åka med och njuta.Men tankarna på en missad final är fortfarande med på ett hörn.

Man hoppas ibland på att det ska se ut som det gjorde mot England. Det är klart att det känns skönt när vi avslutar med vinst, men också att vi prestationsmässigt har en sådan öppning på en match.

Det här VM:et kommer också att bidra. På klubbnivå finns det enorm potential, när klubbar som Real Madrid kliver in, säger han, och fortsätter:

Någonstans handlar det om resurser och förutsättningar. Kan våra tjejer få vara heltidsproffs och inte behöva jobba ökar det förutsättningarna för att man ska bli en bra spelare.

Hedvigs räddning alltså, det hade kunnat bli ett frimärke. Och Nillas nick. Jag var helt säker på att det var mål, säger han.

Nilla Fischer kallar sin spektakulära nickräddning på mållinjen, efter Lucy Bronzes skott i 90:e minuten, för den skönaste hon gjort.

Hon skjuter mig rätt i huvudet, så jag vet inte om jag ska kalla det räddning direkt. Det gäller att stå på rätt plats, säger hon på pressträffen.

”Mycket självförtroende”

Målvakten Hedvig Lindahl är mer än nöjd med spelet i inledningen av bronsmatchen.

Så som vi spelade i början, då kan vi störa vilket lag som helst. Det bådar väldigt gott för framtiden.

Jag har lyckats spela matcherna med mycket självförtroende och pondus, och det tror jag har synts, säger hon på pressträffen.

Lindahl har fått flera kontraktsförslag, men vill inte avslöja varifrån dessa kommer. Det blir däremot inte England igen, säger hon.

Man hoppas att det kommer mycket folk. Och det känns som att det har blivit stort i Sverige. Bara att det har kommit så mycket folk på våra matcher, hela vägen till Frankrike. De har varit med oss hela vägen, säger hon på pressträffen.