sport.se
Sökknapp
Fotboll

Gais vann direkt efter tränarbytet

Carl Nyström var med när Gais tog en viktig seger mot Degerfors. Foto: Christine Olsson/TT

Ett utsatt tabelläge i superettan, en storförlust i ryggen och en sparkad tränare. Det har varit ett par turbulenta dagar för Gais. Men mot Degerfors vann Göteborgslaget med 1–0 efter mål av nyförvärvet Paulo Marcelo och tog tre viktiga poäng.

Patrik Ingelsten fick en drömstart i sin nya roll som temporär huvudtränare för Gais. På Stora Valla i Degerfors guidade han Göteborgslaget till den första segern i superettan sedan maj.

Och det var det brasilianska nyförvärvet Paulo Marcelo som blev hjälte. Marcelo nickade in 1–0 efter en dryg halvtimmes spel vilket, med viss möda, räckte till tre poäng.

Gais sparkade i veckan huvudtränaren Bosko Orovic efter klubbens utsatta tabelläge och förra helgens storförlust mot Dalkurd (1–5). Som tillfälligt ansvarig utsågs den assisterande tränaren Patrik Ingelsten, en roll den före detta anfallaren även hade under en period 2017.

Tack vare segern lämnar Gais kvalplatsen bakom sig och klättrar till 11:e plats i tabellen. I botten tog även Brommapojkarna tre viktiga poäng då man slog Norrby med 3–1. Medan tabellettan Varberg inkasserade säsongens andra förlust borta mot Dalkurd (0–1).

Konkurrenten Frej fick en mardrömsöppning mot Örgryte och låg under redan i den fjärde minuten. Men Täbylaget kom tillbaka och krigade till sig en poäng efter 1–1. Frej håller därmed Brommapojkarna bakom sig med en poängs marginal.