sport.se
Sökknapp
Ishockey

Från landslagsmålvakt till utespelare

Julia Åberg får använda sig av en något smalare klubba än vad hon är van vid på isen. Foto: Erik Mårtensson/TT

I måndags skrev Hockeysverige.se att Julia Åberg, SDHL-målvakt i Leksand och Djurgården samt en del av Damkronornas VM-trupp, är klar för Falu IF i division 2.

Men den välmeriterade målvakten kommer inte fortsätta mellan stolparna. I stället lägger hon benskydden och plockhandsken åt sidan och blir utespelare, samtidigt som hon arbetar som brandman.

Jag har skrivit på som utespelare så det blir något helt nytt för mig och det ska bli riktigt roligt. Mest för att jag inte var redo att lämna ishallen och hockeyn helt, och skulle sakna att inte tillhöra ett lag, säger Åberg till Damhockey.se.

Åberg är dock en något ovan utespelare.

Jag har aldrig egentligen varit utespelare mer än på någon eftersäsongsträning när man byter utrustning med någon. Men jag är helt okej på skridskorna och tycker om att skjuta, resten får jag lära mig på vägen, säger hon.