sport.se
Sökknapp
Fotboll

Ex-djurgårdaren: ”Man vill ju ligga etta”

Malmö FF:s segerskytte Felix Beijmo och lagkamraterna tackar supportrarna efter 1–0-segern hemma mot IFK Göteborg. MFF leder nu allsvenskan med tre omgångar kvar att spela. Foto: Andreas Hillergren/TT

Hans utlåning till Malmö FF i somras var inte populär bland Djurgårdens supportrar. Nu skickade Felix Beijmo upp skåningarna i serieledning före just sin forna klubb.
- Jätteskönt. Man vill ju ligga etta, säger 21-åringen efter 1–0-segern hemma mot IFK Göteborg.

I den 62:a minuten nådde Felix Beijmo högst på ett vänsterinlägg från inhopparen Behrang Safari och skickade med axeln in segermålet i klassikermötet hemma mot IFK Göteborg.

Jag har lite tur och den går via huvudet, ner på axeln och in i mål. Men det är också något jag har tränat väldigt hårt på sedan jag kom hit till Malmö. Komma på bortre stolpen och möta inläggen. Välförtjänt, säger Beijmo efter sitt första mål i MFF-tröjan.

Leder på målskillnad

När det stod klart att han i slutet av sommaren skulle lånas ut till MFF från tyska Werder Bremen blev det upprörda känslor bland djurgårdssupportrar. Det var ju i Stockholmsklubben som BP-fostrade Beijmo slog igenom 2017 och lämnade sommaren efteråt.

Inte för egen del. Det var bara fokus på oss i dag. Fokus på mig själv och laget, och att vi måste ta de här tre poängen, säger Beijmo.

Både MFF och Djurgården har 59 poäng, men skåningarna är tabelletta tack vare en bättre målskillnad (plus 35 mot plus 30) med tre allsvenska omgångar kvar att spela.

Nu är vi där vi vill vara. Det är skönt, säger lagkaptenen Markus Rosenberg med ett stort leende.

Där bakom jagar Hammarby och AIK, båda på 56 poäng, och det är lagen som MFF möter närmast. I sista omgången väntar Örebro på bortaplan.

Det är tre tuffa matcher kvar, men det är alltid skönt att veta att om vi vinner alla tre så vinner vi guld, säger Rosenberg.

Segern kom mindre än tre dygn efter att MFF spelat 1–1 i det nordiska Europa League-derbyt hemma mot FC Köpenhamn. Då fick skåningarna mittfältsduon Anders Christiansen och Oscar Lewicki skadade och båda saknades mot ”Blåvitt”.

Vi har mycket slitage och intensiva matcher de senaste veckorna. Jag tror att det är gott för oss, säger mittbacken Rasmus Bengtsson om uppehållet.