sport.se
Sökknapp
Ishockey

Everberg med konstmål när Rögle slog Frölunda

Dennis Everberg jublar över det första av sina båda mål i Rögles 2–1-seger mot Frölunda. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ett konstnummer och en styrning. Dennis Everberg gjorde båda målen när Rögle slog Frölunda med 2–1 och drygade ut sin serieledning.
- Det blir ju perfekt och väldigt snyggt upp i krysset, säger han om ledningsmålet.

Dennis Everberg spelade förra säsongen AHL-hockey i Nordamerika och i Zug i Schweiz, men har nu flyttat tillbaka till Sverige och sin ungdomsklubb i Ängelholm.

Det har gått över förväntan hittills, både för den landslagsmeriterade 27-åringen och Rögle. De båda målen mot Frölunda var Everbergs femte och sjätte mål hittills den här säsongen.

Ledningsmålet var dessutom ett riktigt konstnummer. Craig Schira slog in pucken mot Frölundamålet, där Everberg motade undan sin försvarare och på något sätt – med ryggen mot mål – vinklade till klubban och mellan de egna benen styrde upp ledningsmålet i krysset.

Jag vet inte om det var mellan benen, men jag måste ju ändra riktning på pucken annars tar målvakten den. Så det är mer instinkt, att knacka till den, säger Everberg.

Men puckarna måste ju komma in där, annars står man där som ett fån. Det är mycket tajming i rätt lägen.

Ny styrning

Även hans andra, det matchavgörande målet halvvägs in i slutperioden, var en styrning. Niklas Hansson sköt ett skott från distans som Dennis Everberg fick klubban på.

Just nu är vi så bra. Men vi har varit ödmjuka inför alla matcher hittills och vet att det är en tajt liga, säger Everberg.

”Bästa försvaret”

Frölunda och Rögle spelade fyra täta matcher mot varandra i fjol, som samtliga slutade med bortaseger. Nu bjöds publiken på en ny tajt drabbning och en ny bortaseger, trots att Rögle släppte in Frölunda i matchen strax efter ledningsmålet.

En utvisning och ett felaktigt byte i slutet av mittperioden gav Frölunda ett utmärkt läge i fem mot tre – vilket Rhett Rakhshani nyttjade till att göra 1–1 – hans femte mål den här säsongen. Men närmare än så kom inte Frölunda, trots att tränaren Roger Rönnberg plockade ut sin målvakt i slutminuterna för att få till en kvittering.

Jag gillar inte att vi inte kan föra matchen på ett bättre sätt, med bättre kontroll. Men jag tycker att det här är det bästa försvaret som vi har mött i år.