sport.se
Sökknapp
Tennis

Elias Ymer: ”Jag spelade på hög nivå”

Elias Ymer är utslagen ur Swedish Open i Båstad. Foto: Adam Ihse/TT

"Sköter han sina kort väl tror jag att han kan nå topp 50 på rankningen", säger Magnus Gustafsson, fyrfaldig vinnare av Swedish Open, om Elias Ymer. Foto: Jonas Dagson /TT

2 bilder
Elias Ymer är utslagen ur Swedish Open i Båstad. Men det första setet mot João Sousa är något som den 116-rankade svensken gärna pratar om.
- Det var länge, länge sedan jag spelade på den nivån, säger Elias Ymer.

Solen fortsätter att skina och vinden fortsätter att dra i flaggorna på centercourten i Båstad. Men Swedish Open är över för Elias Ymer. João Sousa blev för svår i andra omgången. Portugisen vann med 4–6, 6–4, 6–2 efter en batalj på drygt två timmar.

Ändå finns det delar av matchen som Ymer gärna tänker på, inte minst första set. Han tog kommandot och dundrade in förstaserve på förstaserve. Han vann 18 av 20 bollar i sin förstaserve och kunde ta hem setet med 6–4.

Jag spelar tennis på en hög nivå. Det var länge sedan, mycket länge sedan jag hade ett sånt set, säger Elias Ymer.

Jag fick med mig första matchen och i dag kunde jag ha vunnit. Jag tycker det är en okej vecka, säger han.

Stor potential

En som följt Elias Ymers framfart är den tidigare fyrfaldige Båstadsmästaren Magnus Gustafsson, på plats vid centercourten.

Han har tagit ett stort steg framåt. Sköter han sina kort väl tror jag att han kan nå topp 50 på rankningen. Det har han potential att göra, säger han till TT.

Tillbaka nästa år

Elias Ymer talar redan om att komma tillbaka nästa år.

När man vinner i Sverige känns det annorlunda. Att vinna på svensk mark är bland det bästa som finns, säger han.