sport.se
Sökknapp
Trav

Eliann Web tillbaka i elitloppsform

Jorma Kontio. Foto: Björn Lindgren/TT

För två år sedan tävlade Elian Webb i Elitloppet. Därefter har den finländske sjuåringen dragits med diverse hälsoproblem. Nu verkar hästen hittat tillbaka i gammal god form. I V75-3 på Bergsåker kom andra raka segern och den togs i imponerande stil.

Jorma Kontio kunde inte vara med i spetsstriden från början med Eliann Web. Men varvet från mål attackerade han mot täten och fick ledningen med 900 meter kvar. Kontio höjde tempot ytterligare runt sista kurvan och avståndet växte snabbt till de övriga som var chanslösa att följa.

Han var jättefin i dag och vann mycket lätt. Han har haft lite otur tidigare i sommar men formen har hela tiden blivit bättre och det är en topphäst. Jag hoppas att han kommer att få en fin höst, sade Kontio.

Power är en mycket lovande treåring i träning hos Robert Bergh. Han tävlade mot äldre topphästar i V75-6 och när sluttiden blev nya svenska rekordet 1.13,3 över lång distans var motståndarna utan chans.

Loppet var även uppkallat efter Berghs förra stjärna Nahar. Nahar ägdes av NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin och vann bland annat Elitloppet 2013.

Det var jättekul att få vinna Nahars lopp. Jag tyckte inte att det gick så fort att det skulle räcka till svenskt rekord men man känner inte hur fort det går när han kör Power. Det blev ett väldigt lugnt och avslappnat lopp för honom, sade Bergh.

Power laddar nu om för uttagningar till årets största lopp för treåringar – Svenskt Travkriterium – om en knapp månad.