sport.se
Sökknapp
Fotboll

Drömstart i Premier League för Potter

Graham Potter hade all anledning att vara nöjd efter matchen. Foto: Nick Potts/AP/TT

Det blev en minnesvärd debut för Graham Potter i Premier League. Den tidigare Östersundstränaren segrade i premiären när hans Brighton vann med 3–0 borta mot Watford.
- Jag är väldigt stolt och glad över att vara här men ännu mer över lagets insats, säger Potter till Aftonbladet.

Efter ett år i Swansea i den engelska andradivisionen i fotboll har Graham Potter presenterat sig som Premier League-tränare, och debuten med Brighton på Englands största fotbollsscen växte till en dag att minnas för 44-åringen.

Eller vad sägs om tre poäng på bortaplan efter en rejäl offensiv urladdning.

Däremot krävdes det ett självmål för att spräcka nollan. I den 28:e minuten styrde Watfords Abdoulaye Doucouré olyckligt in ett inspel mellan benen på sin egen målvakt, Ben Foster.

I andra halvlek visade Potter upp vad man kan kalla för fingertoppskänsla när det kom till bytena. Den rumänske anfallaren Florin Andone hade bara varit på planen i en minut när han gjorde 2–0 efter ett inlägg av Davy Pröpper.

Drygt tio minuter senare var det dags för ännu en inhoppare att göra mål. Neal Maupay, nyförvärvet från Brentford, fick en fin genomskärare att springa på och befann sig fri med Ben Foster. Fransmannen fintade ner målvakten och kunde enkelt rulla in 3–0.

Graham Potters tidigare adept i Östersund, Ken Sema, satt på Watfords bänk hela matchen. 3–0 blev slutresultatet och Potter och hans mannar har skapat sig en fin grund att bygga vidare på.

Jag träffade Ken Sema inför matchen och vi bara skrattade. För 1,5 år sedan spelade vi fotboll i Sverige och nu… Men det är det fina med fotbollen och livet, säger Potter till Aftonbladet.