sport.se
Sökknapp
Handboll

Signell: En bra lottning

Sverige firar segern i andra playoffmatchen i VM-kvalet mot Slovakien den 6 juni. Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Ryssland, Japan, Kina, Argentina, Kongo-Kinshasa i Sveriges grupp – det är vad förbundskapten Henrik Signell kallar för en bra VM-lottning.

Efter en lottning på fredagsmorgonen stod det klart vilka länder som möter vilka i gruppspelet i handbolls-VM för damer. Förbundskaptenen för svenska damlandslaget, Henrik Signell är nöjd med resultatet.

Lottningen och gruppen kunde ha sett tuffare ut, så på förhand känner jag att det blev en bra lottning. Det innebär inte att det blir lätta matcher, men vi är nöjda så här långt, säger han.

Handbolls-VM för damer avgörs i Kumamotoregionen i södra Japan den 30 november–15 december. Sverige kvalificerade sig genom storsegrar mot Slovenien i playoffspel.

Noterbart är att Japan i kraft av arrangörsland i slutet av lottningen självt fick välja vilken grupp man ville spela i. Japan valde grupp D, alltså den grupp som Sverige lottats till.

Japan tycker väl som vi, att den här gruppen är snäppet svagare än de andra, säger förbundskapten Henrik Signell och fortsätter:

Det finns några grupper som ser på förhand tuffare ut. Sen är det ett VM och då vinner man inga matcher på beställning, men det är klart att vissa av de värsta konkurrenterna med tuffast motstånd sett till tidigare mästerskap finns i andra grupper, bland annat gruppen med Frankrike och Danmark.